Saturday, 4 February 2012

rumah kebajikan

hai dan assalamualaikum
fiza ade story.kecewe+sedih+marah+geram.
rasa na jerit je.fiza ta te story pasal sorang duda kt blog nie.mase cuti sekolah fiza kene kacau nan sorang mamat nie.rupa2 nye mamat nie duda kawan bapak fiza.gatal nak mampos!!!yang fiza tak boleh bla.hari isnin malam in this week gak fiza balik rumah.kol 11.30 malam.terdesak sebab demam fiza teruk.fiza tak larat nak ikot aktiviti kt sekolah.so fiza decide nak balik rumah and amik mc.
petang isnin 2 kene marah nan chua sebab fiza nangis.memang lah fiza nangis.badan panas+tak larat.then malam tu lak ustaz yang duty.so cm brani lah siket.shasha yang teman kan.fiza balik rumah.sok pagi tu fiza g klinik peringgit(kerajaan).konon nye g klinik kerajaan dapat lah cuti berhari2.rupe nye dapat cuti satu hari je.ta pe lah.lg pon t cuti lama2,ketinggalan mata pelajaran lak.bis2 fiza balik dari klinik,nampak duda 2kt rumah.ta pe lah.bis2 petang tu lak duda tu datang lagi.hm.aku mmg heran lah nan orang cm dye nie.homeless eh?bis2 dia balik.magrib mase fiza tengok gemersik kalbu,dye datang lagi.bawak beg,baju,brg2 anak2 dia.rupa nya dia na dok sini.dia gado nan adik dia.adik dia halau.kau p la dok hotel.nie na dok umah aku.selase 2 plg malang lah.baru nak tengok vanila coklet at uma.inat an na dok 2,3minggu je.rupa nye nak dok TIGA BULAN.kepala hotak kau!!!ingat rumah aku nie rumah kebajikan ke ape?aku pon mushkil lah..parents aku nie suke kutip orang luar dok rumah nie.dulu kutip dak awe,bis2 dak haq,nie duda 2 pulak.aku rase lah kan,aku nak letak papan signboard gantung depan rumah aku tulis RUMAH KEBAJIKAN(PERCUMA)bapak aku nie dah terlampau kaya sangat sampai nak tanggung orang lain.nak tanggung 3mulot lak 2..so cm biase lah.mak aku kene jadik orang gaji orang luar.kene gosok kan baju budak2 2.buat kan breakfast.basuh kan baju.adik beradik aku tak setuju langsung.dak abg dok asrama sabtu ahad keje.alang keje 24jam.tak nak balik rumah.dak along pandai2 lah bawak diri.dak angah dok uma mertua.aku???aku dok asrama le.ape lg.lau cuti,aku ikot mmbe lah..tapi yang plg kesian at angah..dah la mak mertua dia lyn dia teruk..parents itewowg lah bg orang lain dok uma itewowg.mmg konflik glew..aku dah nanges..td dak angah lak nanges depan mak.tak tahu nak ckp ape ag nan parents.
(sorry cakap kau aku.tention sgt)
aku rase nak mati je

1 comment:

 
Tempelate Designed by Nanie| Copyright-2011 Protected | Infinite
Fly with me