Sunday, 15 April 2012

2weeks ago..

hai dan assalamualaikum
ok..blank tak tahu nak cakap ape lupe lah
minggu lepas agak bosan dan tention lah.sebab tak balik rumah.then hidop fiza agak kelam kabot.dengan pelajaran,asrama,famly,diri sendiri.boleh dikatakan kt asrama nie,fiza terabai.thUntitled-12
dan fiza benci keadaan itu SANGAT-SANGAT. 1st syidah keluar dari asrama.then ummi.after this leha.becoming minah lah pula.tak tau macam mana nak describe perasaan nie.macam sedih pon ada.sebab fiza nak sangat keluar asrama. tapi fiza tahu fiza tak mungkin dapat keluar.lupakan jelah.

rabu minggu lepas lak,fiza kirim qutu belikan kura-kura.beli satu je.bekas pon tak beli.ta terjaga lah.fiza pon tak terjaga,macam mana nak jage kura-kurakan?05 then tadi alang ajak g kedai haiwan.tengok banyak haiwan.rambang mata.alang offer beli kura-kura lagi satu. so accept jelah kan.beli kura-kura satu,anti- chlorine,makanan,bekas.sume nye RM23 .dulu fiza jage kucing.then mati tanpa sebab.nak hantar forensik,abg kata`mengarut je kau` .habis tu fiza bela rabbit.kejap je.sebab perbelanjaan tinggi.dengan carrot,kangkung,dedak dia lagi.bis2 ade orang nak rabbit 2.so mak bagi je.kura2 haiwan yang ketiga fiza jage.tak tau bape lame boleh bertahan.

mase hari rabu tu kan cuti.habis tu cikgu ade buat aktiviti.cam sukaneka.agak macam kebudak2an lah.dan bodoh.buat origami,then masok kan air dalam tin.tah pape je lah cikgu nie.kalau buat kat fom 1 ok lah jugak.nie kt fom5 sekali.so fiza,fanish n farahin g bilek bola jaring.tolong cikgu kemas2.mule2 chua dah tegur suruh p makan.kita orang tak g makan.2nd time dia datang,marah kitaorang.tak pasal2 fiza nak kene makan penampau dengan dia.bodoh sey.saje nak cari kesalahan budak B1 kn?konon ugot nak buang asrama sebab tak p makan n kua g skola tanpa permission.try r buang.lagi fiza suke.tak de lah peneng2 pale fiza merengek nak keluar asrama.tu belom nak fly ag tu.hehe.myb satu hari nanti.haih.macam nie ke assistant leader.hehe.terbaik .

sekarang nie e**o makin macam si*l.batch95 tak bersatu langsung sey.dengan yang gile pangkat,gike kuase.haih..macam2 ade lah.capital (*) tengking fiza masa nak amik ayam sebab fiza gelak2.relax r.memalukan batch sendri r bodoh.semak tahu?then dia jugak tengking fiza masa fiza duty kt suruh.fiza gelak time zikir,dia ckp`jgn main2`g le mampos.ingat aku hamak sangat nak dok depan cam orang bodoh.padahal budak2 tido,bcakap.sabar jela.so sekian lama fiza tak tegur DIA.then malam kamis 2,dia suruh pika kem salam kt fiza.then fiza ignore.dia tarik2 fiza lak.semak je.

petang kamis tu lak,chua nak jumpe.dia sindir2 budak yang ade buat hal dgn dia.termasuk lah fiza pon terasa.so petang tu fiza nak jumpa dia.tapi b4 2 fiza nak tahu senarai budak yang sepatot nye jumpe dia.fiza takot name fiza tak de.then tanye lah yana.yana tak tahu sebab time 2 bdk 5st3 ade klas account.yana tny exco lain.sume kata tak tahu.pada hal dah amik name,buat2 tak tahu lak.cepok kepale kau kang,baru tahu.then fiza suruh tany fara.ta pasal2 fara mengamuk macam orang gile.tendang2 kotak,ketok loker,tendang bed,menangis,meraung.eh,kalau kau tak tahu,tak payah lah sampai macam tu sekali.kenape?kau terasa ke kita orang cakap kau yang bagi name?kau nie patot dipanggil HIPOKRIT. fara sedar lah.semua tak suke kau weh.btw,sedar lah bahawa yang kau tu cume BENDAHARI.tak layak nak bukak suare.yang mai pulak,fiza dah tak kenal `mai` fiza sendiri.berubah.pentingkan jawatan.ingat mai.kau penah buat mcam mane yang kitaorang penah buat.tak yah cakap banyak lah.kau pon penah bawak fon kn13?evryone make mistake.

lupakan pasal yang tadi.fuhh!!lega.then fiza nak story pasal capital S iaitu S.A.L.W.A 35 dia comel.kita tak tipu awak2 sume.muke dia putih sangat,tapi bukan putih pucat.tapi putih kemerah-merahan.bile senyum,pipi terangkat.comel.geram sangat.bile yan n yana cakap fiza admire salwa,dia tunduk n sunyum je.hehe.nanti kita tunjuk kt awak pic dia ok?tapi tak pomis.hehe.pika cakap`baik kau take b4 melepas`haha.just admired muke jela menggong.

tadi lak fiza g dataran MBMB.ulang tahun melaka=birthday along.happy birthday along.g sane.sesak gile.fiza pakai snow cap,tshirt pink,cardigen,jeans fiza lipat sampai betis.then pakai sandal silang2.jyeahhh..hehe..tak lawa macam awak pon.hehe..pic ade.cume tate usb.maap2.time tunggu bunga api,ta te pulak.tapi baru masok keta,bunga api kt atas kpale lak.tengok sampai abis,balik rumah.thats all for today.take care.good nyte awak,star,baby kita,kura2 kita,dan kpd yang kita kenal. :) papai dan assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment

 
Tempelate Designed by Nanie| Copyright-2011 Protected | Infinite
Fly with me