Sunday, 29 April 2012

dua minggu lalu dan yang terakhir


 *im free now! :)
hai dan assalamualaikum semua..
hari ini 29/4.ahad.sedang makan coklet sambil dengar lagu.terasa senang hati :) sebab dah teeettt!!sebelum fiza terlupa,kan fiza ade cakap pasal salwa yang fiza minat tu kan,fiza nak tunjuk pic dia.

*comel kn?fiza suke tengok dia.
fiza nak t8 dia as my sis.tapi nelly fom2 dah t8 dulu.ramai suruh fiza sabar dulu.sbb nelly sekarang tengah connection dengan fom4.tapi tak lah.malas lah fiza nak pk kan si salwa nie.now fiza dah jadi budak outsider so tak de lah lagi nak tengok si salwa nie.
2weeks ago fiza balik asrama dengan muka yang monyok.when i ask my mom,has been talk about me out of the hostel?hmm..then my mom said,famly did not allow me out of the hostel.sebab masalah transport.
then dari hari ahad hari tu perompak demam.fiza suruh balik,degil.ikot kepale hotak kau yang pandai tu,tak nak balik.last2 fiza yang demam.rabu tu fiza ajak fanish teman fiza g klinik.nek coster,tapi kawan tak boleh teman kan masa p&p.fiza na pergi dengan cikgu bertugas.dah dia pulak cakap dia busy,ade kelas,tak de cikgu relief lah.last2 dia call rumah,suruh mak amik.mak datang je.jumpa kerani then cakap`saya nak jumpa puan rubaiyah`kerani;puan rubaiyah tak de.dia ade meeting.semua busy hari ni.fiza ingatkan dia nak jumpa sebab nak bawak fiza balik.tapi salah tekaan fiza.kerani tanya;kenapa puan nak jumpa puan rubaiyah?mak fiza cakap;saya nak keluarkan anak saya dari asrama.saya tak tahan lah asyik nak amik bawa balik dan pergi klinik.dalam hati fiza *berbunge2* haha..
balik tu pergi klinik luar.agak panas badan fiza.bistu fiza rehat,lame tido.dapat mc dua hari.fiza balik pagi kamis.pergi sekolah.kelam kabut je.yela.banyak keje sekolah yang belum beres.abistu nak kena hantar buku kat pengetua lagi.jumaat malam pulak,lepas tadarus,fiza balik dorm.solat isyak kt dorm.macam2 hal.ade yang tido+zikir(jaja n pijot),tido(pika),dok dalam locker(fiza)asyik sembur ridsect(fanish).#IWILLMISSTHISTIME.SURE .tunggu sampai pukul 9.pelik.eh?kenape budak2 tak balik dari surau?rupenye ade solat praktikal.malam tu tak de prep.so buat homework dalam dorm.
malam sabtu pun sama.fiza naik dorm lepas tadarus.habis2 sirent bunyi,pergi prep kt bawah kolong(bawah floor).pijot,farahain,asrah,azean,acap pergi opis sebab nak tolong puan rubaiyah.dia tunggu kt depan koop dekat meja batu tu.duduk2,cerita2 then something happend dekat kaka pika :) then dia balik asrama,pergi dekat bawah kolong.kita orang(farahin,fanish,pika,jaja,izzah,nad,g,fiza)ade kt situ.dyeorang duduk.muka kaka pika cm serabut+semak.fiza ingat kan dia kene marah dengan puan rubaiyah.but i was wrong.something jadik dekat kaka pika.buat itu,buat ini.it was very messy time.we cry.at last we must be strong to help her.
start from last weekend until last friday.many thing happen.from bitter to sweet.from sad to happy.but we will be together even if various problom hit.and even if i is no longer around there. then masa hari selase ade bola jaring.suddenly principals want to see the form five student at meeting room.scare,drone,relax...she ask what happen actually?is it start from form five?we just quiet.there nothing to say because no one will believe what we say.it just WASTE a TIME.then our superhero and our lawyer explain to the principle what was happening and some religious lectures.then a non muslim melatah and say`so you want to say that we have no faith?`ya!!especially you.you are non muslim.so you do not know what are faith actually.DO NOT TALK ABOUT ISLAM INFRONT A MUSLIM PEOPLE IF YOU DO NOT KNOW FACTS ABOUT ISLAM .walaupun orang islam melanggar peraturan islam,tetapi kami tahu asas agana islam.then dalam bilek meeting,dia menangis.good in fake tear infront principle.BAGUS!
then dia banyak sindir2 form five,pijot banyak kene marah sampai pijot menangis.kesian kembar aku.sabar kay sayang.i know you are strong.then jumaat lalu fiza kene marah`hafizah,tak payah engkau nak pandang aku begitu.kau pikir aku takut huh?kalau engkau berani,sila datang ke depan`fiza buat tak tahu je.then pijot lak kene marah.after that acap lak kene marah.adoii..SEMAK SEMAK SEMAK,MENYODOK JE KEJE,NAK BODOH,BODOH SIKET JE.JANGAN BANYAK-BANYAK.KURA-KURA LAGI. haha.alot of memories.
korang jaga diri ok.jangan tention2 kan diri.be happy and be strong.ignore ape dia na cakap.yang penting fiza sayang korang.

ALOT OF MEMORIES

@fanish

@pika

@farahin

@nad

@mina

@leha

@hayyan

@syasya

@farahain

@jaja

@shikah

@fana

korang take care
tak mau nanges2
study smart@hard
24434 on9 dedicate tok semua kt ats
:) olwez
#missyoualotallthetime# 
to anyone who does not know i was out from hostel,im so sorry.
im sorry once again.

No comments:

Post a Comment

 
Tempelate Designed by Nanie| Copyright-2011 Protected | Infinite
Fly with me