Saturday, 5 May 2012

exam mood

hellow,assalamualaikum dan selamat petang :)
hari nie fiza tak de buat ape-2 just study siket cause next week ade mid year exam.rumah nie sunyi.yang ade cuma mak,abg and fiza.agak boring lah jugak.so macam biase bile ketiadaan along,fiza naik bas.(kerelaan hati dari duduk asrama).next week hari selasa fiza dah star exam bahasa melayu 1&2 and then bahasa inggeris 1&2.bistu sejarah,agama,psv,pdagangan dan bla-bla-bla.setiap subject ade 2 paper.naseb tak amik bio.sampai ade 3paper.
satu hapak fiza tak study lagi.cuma komsas je fiza baca sebab fiza ta teror buat karangan.hancur wok karangan.but i`ll try do my best.actually tahun nie satu pelajaran pun tak masuk otak.dari sejarah,agama,maths,perdagangan(cikgu kuat bercerita),sains.nak ikot kan semua subject tak masuk.yela.bayangkan.masuk kelas.tak sampai masa ke dua kepala fiza dah kt atas meja.naseb la fiza nie jenis yang tak berdengkur.tapi lepas keluar asrama,fiza dah tak tidur dalam kelas.fiza banyak pay attention dalam kelas time cikgu mengajar.
bila kt rumah lak,fiza boleh je study.tapi kalau lebey dari setengah jam,dah kene tembak.
sekarang nie kene berkepit dengan buku jela nampak nye.banyak subject yang fiza tak catchup lagi.form4 lagi.huhu.malas nak baca buku.tapi bila fail,malu and rasa nak bunuh diri je.tambah-2 lak sekarang nie sekolah fiza buat sistem siapa yang fail,kene repeat balik.tak sanggup fiza.bukan malu.tapi kemungkinan soalan makin susah.harap-2 ah tak fail.
sekarang cerita pasal kura-2 pula.lepas fiza bawa balik dari asrama,kura-2 fiza yang qutu beli kan tu macam sakit.dia masuk kan kepala dalam cengkerang.then bila letak kt luar,dia tak mahu jalan macam dulu.fiza rase macam nak bunuh je kura-2 tu.mesti tak panjang umur kura-2 tu.mybe dia tak sesuai dgn environment rumah fiza kot.mak fiza yang jaga kura-2 time fiza g sekolah.tiap-2 hari mak tukar kan air,bagi makan kangkung and dedak dia.jemurkan dekat matahari and bukak penutup bekas tu biar udara banyak masuk.wah!ranjin nya mak saya!hehe.
now cerita pasal capital S pula.yang fiza ceritakan hari tu.cerita dia stat macam nie.masa tu fiza kt dataran ilmu.hari jumaat.pukul 7 kot.budak-2 asrama baru datang.
pika : ada berita gembira.
fiza : ape dia?
fanish : aku dah aturkan segalanya.jum ikut kitaorang.
(ala-2 matchmaker)
farahin : salwa!gebu ~ ~ nak jumpa kau.
fiza : huh?nak buat apa?
farahin : penentu segalanya samada dia terima atau tak.
fiza : ala~ tak nak lah jumpa.
farahin : cepat le.dia nak jumpa kau.
time tngah jumpa,fiza lak sibuk layan dak asyabadut!then fiza dengar farahin,fanish cakap yes(gembira)pika sengih-2.
fiza : apa dia nie?(blur)
fanish : dia dah terima kau.
(salwa pusing and ckp`jgn bg tahu sape-2 tau`)
farahin : ok-2.cuma aqk,aqk fanish,aqk ika and aqk fiza je tahu.
(dia angguk.)
pika : farahin bg 3pilihan iaitu tak,ya,terima.dia pilih terima. (:
then fiza suruh farahin bg apple kt salwa.
010804051208

to faralyssa im so sorry.aku bukan nak tipu kau tapi tak nak kau marah aku.kau boleh je dok ostel tanpa aku kan?kt sekolah pon kita still boleh jumpa kan.tak mau pendam itu pendam ini.be yourself and be happy.da lama tak dengar `ketua polis` menjerit,bahaha..aku sayang kau..jage diri okey?



No comments:

Post a Comment

 
Tempelate Designed by Nanie| Copyright-2011 Protected | Infinite
Fly with me