Monday, 3 December 2012

m.e.r.d.a.y.k.a.a.a :)


 hai and assalamualaikum..*blur sekejap* act,dah beberapa bulan fiza dah tinggal kn bloggie baby fiza nie.berhabuk dah punggg. banyak jugak lah cerita nak story.btw,congrate to harimau malaya berjaye mendapat 2gol  malaysia boleh bahhh.


now fiza nak cerita pasal fiza dah merdeka..jyeeeeeaahhhhhhh . terasa ringan je beban kt bahu nie.tak payah stay up 3pagi lagi.tak payah pikir pape lagi.now kene fikir pasal RESULT SPM fuhhh!! takot pung ade nie.fiza tak score a pun.harap lulus je.ya allah. soalan spm cm piggy  tahu tak.orang dok kata senang2.senang ape nye.terkedu aku tgok soalan.sampai nak mengucap pun dah tak ingat.tak tahu lah fiza nie ade masa depan ke tak.dari spm fiza,fiza rasa cm tak de masa depan je  .nak sambung nurse,fiza takot.kalau cikgu,tak layak.then tak tahu nak amik ape .

 semalam punye semalam(jumaat) fiza keluar dengan kawan2.13 orang je yang keluar iaitu  mey.pika,ummu,qutu,ain,syida,fiza dgn adik dye,syasya,jaja,fana,peyla,syaza dan saye  happy sangat2 .sedih pun ade sebab last ramai2 kitaorang keluar.yelah.lepas nie mesti diaorang dah busy dengan hal sendiri.ade yang  hijrah tempat lain.jaja dok seremban.ade yang busy dengan keje.parents ta bg keluar.mesti banyak halangan punye  kitaorang mule2 g hantar buku teks kt sekolah.kol 8lebih mak syaza bawak g makan kt kedai dulu then baru hantar g dataran pahlawan .balik pukul 6suku.mule2 hantar mey dulu then baru hantar fiza n jaja.mak syza yg hantar.fiza,syaza,mey,jaja,ummu sampai dp dulu.pika naik ain.kitaorang mule2 decide nak tgk wayang.tp cancel sbb ramai nk tgk cte lain2.so peyla ckp`sng2 kte karoke je?`semua setuju.g karoke 2jam.yang bayar koroke jaja,mey,peyla n sape tah.ta ingat.sedap suare jaja n peyla.siyes.terpukau kiteorg.dyeowg nynyi lagu bunga2 cinta,titanic,bertakhta dihati,tak mungkin kerana syg,14hari,call me maybe,give me heart a break,mcm2 lg lah.,yang tak ley bla pika nynyi lagu owg kawen.haha.dak jaja kata dah macam disko aku tengok bilek nie.then pas karoke kteorg g makan kt food court,kt situ kiteorg dah busy snap picture jalan2,beli itu beli ini,fiza,ain,mey g beli barang b4 karoke hbis.mey nan fiza beli bju misai same.hee.pas dah makan kt foodcourt,kteorg jalan2,then budak moto nak balik sbb dah gelap nak ujan.tinggal fiza,mey,jaja,fana,peyla.jalan2 then balik.nie gambar kitaorag hang out semalam.
















p/s;banyak lagi gambar.tapi nie je yang sempat amik.

nampak tak gambar gadis yang ade kt atas nie. lawa kn?hee.dari bulan 6 sampai bulan 11 dia dok dengan fiza.g sekolah n balik sekolah same2,mandi same2,makan same2,sedih suke same2,g mane2 pung same2.dia baik kn sumi?hee.tapi semalam dia dah balik seremban.sedih kita.siyes kita nanges semalam :( sunyi bilek fiza.mey pulak kakak balik u,dia un sedih gk :( hm.kalau jaja bace blog nie,fiza nak cakap ||jage diri.jgn lupe hallo2.jangan lupe makan.kita mintak maaf kalau kita ade buat salah,kalau kita ade saketkan hati jaja,kita terkasar bahasa.aku rindu kau sangat2.jangan sombong2.t dtg rumah aku lagi k||tak de org nak sympoo kn rambot aku,gunting kan rambot aku ag

now nak cerita before jaja balik seremban.haha.fiza belajar moto tau.jaja ajar kt padang.okey je.tak de masala pon.fiza boleh bawak.bermula lah cerita iaitu time tu nak g kt jalan raya.fiza suruh jaja bawak.fiza takot.then lupe nak mati kn gear.time jaja nak turun,fiza terperah minyak.tak dapat control moto,fiza lepas kn.time 2 kaki fiza dah panas dah kene ekzos.tercarik kulit kaki sampai nampak isi kaki fiza.pedih.menggigil kaki sampai tak boleh bawak moto .fiza mintak jaja bawak kn.jaja nye kaki pon kene ekzos.tapi tak byk sgt.rase serbe slh auw.ye r.2kn ank org.ape aku nak jwp dgn mak bapak dye nanti.pedih ble nak mandi.fmly sume tak tahu.kenangan nan jaja tragedi 1disember 2012 hahanie ha gmbr nye 

 jatuh saham aku 

 hari tu ade org jeles kita update pasal capital S.now kita update pasal awak k anje? hm.update pasal ape yee??ok.i got it.kte sayang budak sorang nie tau.dun know y.carik maut kn?haha  .kte panggil dia nie tedink auw.sebab dia kedink+dia tak kuat makan.dia baik auw.tapi dia nie garang macam tiger .takot kita.tapi kita suke dia marah kita.tande nye dia caring kt kita.kn3? dia selalu marah kalau kita tak makan n kalau mandi malam.dia kata kalau mandi malam dapat penyakit.dia penah tanye`dia tak kan tinggal kn org kn?`tak lah.kita tak kn tgl kn dia sbb kita syg dia.t dye nak fly away .take care.jgn lupe kita.jgn lupe makan k syg?happy2 kt sane.gonna mish u. you.

tu je kot fiza nak cerita.ha.ade lagi satu.fiza tak dapat PLKN.bhaha.senyum sampai telinge.
papai

No comments:

Post a Comment

 
Tempelate Designed by Nanie| Copyright-2011 Protected | Infinite
Fly with me